Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στον χώρο φιλοξενίας Φοιτητών της Χριστιανικής Εστίας Πατρών

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στα πλαίσια των ποιμαντικών του επισκέψεων επισκέφτηκε τον χώρο φιλοξενίας Φοιτητών της Χριστιανικής Εστίας Πατρών όπου και τον υποδέχτηκε ο διευθυντής κ. Δημήτριος Κεχαγιάς. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του και να ακούσουν τις πατρικές συμβουλές του.

Τον σεβασμιώτατο συνόδευε ο Ιεροδιάκονος π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος.













18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νοσταλγώ τις στιγμές που πέρασα με τους συνοικοτρόφους και μαζί σας ως διευθυντή κ. Κωστόπουλε. Χαίρομαι που ο Μητροπολίτης Πατρών αγκαλιάζει με αγάπη τα παιδιά του Οικοτροφείου. Είδα τον χώρο της τραπεζαρίας και θυμήθηκα πολλά.
Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Νιάτα γεμάτα χαμόγελο. Αυτά είναι η ελπίδα της πατρίδας μας. Κάτι τέτοιες συνάξεις μας δυναμώνουν μέσα στην γενική απογοήτευση των ημερών. Από παντού βλέπεις στην πολιτική ζωή του τόπου βλέπεις την καταστροφή και το αβέβαιο αύριο. Όμως τα παιδιά της Εκκλησίας είναι για το έθνος μας μια εγγύηση. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλοί και καλοί νέοι στην Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Πάτρα μας, έδωσε ενδιαφέρον στην νεότητα. Το Εκκλησιαστικό Λύκειο της Πάτρας είναι δημιούργημά του. Εμάς τους μεγάλους, ας μας παρηγορεί με του λόγους του, αυτό φτάνει. Όλα να τα δώσει στην μαθητιώσα νεολαία, και τους νέους και νέες γενικότερα. Αυτοί θα θεμελιώσουν το αύριο της κοινωνίας, και του ευσεβούς Γένους μας. Παράλληλα και η Εστία επί χρόνια με τις ομάδες, τις κατασκηνώσεις και τα οικοτροφεία προσφέρει στελέχη στην Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Το άνθος της νεότητος με τον δεσπότη που αγαπά την νεολαία.

Τάσο πως θα απολέσεις βάρος όταν όλο σε τραπέζια πας;

Ανώνυμος είπε...

Οικοτροφείο στην Φιλοποίμενος .
Αναμνήσεις ζωηρές των φοιτητικών μου χρόνων.
Ο ένας προσφέρει την σκυτάλη στον άλλο.
Πέρασαν χρόνια έχω τώρα παιδιά και όμως λες και ήταν χθες.
Στην μνήμη μου έχω τα καλύτερα συγκρατήσει.
Εξορμήσεις στο πανεπιστήμιο με την Δράση, αφισοκολλήσεις στους δρόμους με μηνύματα χριστιανικά, ανακοινώσεις με την ομιλία της δράσης κάθε Τρίτη βράδυ. .
Αγώνες στα αμφιθέατρα.
Μαρτυρία στα Κατηχητικά ως κατηχητές υπό την καθοδήγηση του σεβαστού πνευματικού μας τότε π. Σωτηρίου.
Δεν ξεχνώ τις κατ΄ ιδία συζητήσεις επί ώρες με σας κ. Κωστόπουλε.
Στους σημερινούς οικότροφους μεταφέρω τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου.
Χαράλαμπος

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στις εθελόντριες μαγείρισσες. ΑΞΙΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Που είναι η κ. Μαρούλα; γιατί δεν βγήκε και αυτή στην φωτογραφία;

Ανώνυμος είπε...

Τάσο από την εποχή σου έχει να γνωρίσει τέτοια άνθηση το οικοτροφείο. Μπράβο και στον νέο διευθυντή, ο οποίος λάμπει από τη χαρά του. Δικαίως! αφού μας αγαπά και τον αγαπάμε όλοι, εντός και εκτός οικοτροφείου...

Ανώνυμος είπε...

κ. Διευθυντά, coca-cola zero πίνουν ται παιδιά και fanta; που 'ναι η αυθεντική coca-cola και το τοπικό προϊόν Loux;

Ανώνυμος είπε...

Περάσαμε υπέροχα. Τρεις ώρες με την παρέα του Δεσπότη που δεν μας δημιούργησε καμιά πλήξη. Δεν περίμενα ότι θα έκανε καλή παρέα. Ένιωσα άνετα. Να μας έρχεται συχνά ……

Ανώνυμος είπε...

τι καλα!!
μπράβο!!υπάρχει και οικοτροφείο για τα αγόρια;;
υπεύθυνος είναι ο κ.Κεχαγιας;

Ανώνυμος είπε...

Περάσαμε υπέροχα με τον Μητροπολίτη. Να μας ξανάλθει. Μου άρεσε που ήταν απλός και χαρούμενος μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

Ανεκτίμητης αξίας έργο τα χριστιανικά φοιτητικά οικοτροφεία και όλο το έργο της εστίας γενικότερα.Δόξα τω Θεώ!

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι ο μητροπολίτης Πατρών αγκαλιάζει με την αγάπη του και το πατρικό του ενδιαφέρον το έργο της χριστιανικής Εστίας Πατρών αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε κάποιους,πιθανώς καλοπροαίρετους,που διατείνονται ότι οι χριστιανικής αδελφότητες είναι εξωεκκλησιαστικές.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ένας μητροπολίτης επισκέπτεται ένα οικοτροφείο δεν σημαίνει ότι συμφωνεί και με τις κινήσεις των οργανώσεων! Αλίμονο αν οποιοσδήποτε επισκεπτόταν έναν χώρο συμφωνούσε σε όλα με αυτόν! Αγαπητέ 10.37 π.μ. η σύνδεση σου ήταν όχι μόνο άτυχη αλλά και υστερόβουλη! Το γεγονός οτι ο σεβασμιότατος γνωρίζει την ιστορία και αποδέχεται όλα τα πνευματικά του τέκνα δεν σημαίνει ότι ασπάζεται και τις ενέργειές τους.

Ανώνυμος είπε...

Η επίσημη Εκκλησία επανειλημμένα,και προφορικά και γραπτά,έχει εκφράσει τον έπαινό της και την ευαρέσκειά της για το έργο που επιτελούν οι οργανώσεις.Αν επρόκειτο για εξω-εκκλησιαστική κίνηση όχι μόνο δε θα επισκεπτόταν τους χώρους της ο μητροπολίτης αλλά θα απέσυρε και την ευλογία του.Φυσικά και δεν ισχυρίστηκα ότι συμφωνεί ο μητροπολίτης εξ ολοκλήρου με τις κινήσεις των οργανώσεων.Σεις εξαγάγατε αυτό το συμπέρασμα ανώνυμε των 12:47π.μ. χωρίς κάτι τέτοιο να υπονόησα με το σχόλιό μου.Παρέχει όμως την ευλογία του στη χριστιανική Εστία Πατρών όπως καταδεικνύει η παρουσία του σε πλείστες όσες εκδηλώσεις που γίνονται απ αυτήν.

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα των Οργανώσεων, Αδελφοτήτων, Συλλόγων κλπ το έλυσε Μέγας Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.
Ο σοφός αυτός Ιεράρχης ενέταξε στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος τις Χριστιανικές Κινήσεις.
Όλοι είναι υπό την Ευλογία της Εκκλησίας και υπό τον αγρυπνώντα Επίσκοπο.
Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή και εκ του πονηρού.

Ανώνυμος είπε...

Είναι καταπληκτικός ο Χρυσόστομος της Πάτρας. Είναι νέος στην ηλικία και παραδοσιακός στο ήθος. Μπορεί να μιλάει την γλώσσα των νέων και να επικοινωνεί άριστα και εποικοδομητικά μαζί τους.